Blogi: Langaton lataus tavalliseen puhelimeen

Langaton lataus lisääntynyt nopeasti viime vuosina ja jopa pitkään trendistä pois pysytellyt Apple on lisännyt uusiin puhelimiinsa tuen langattomalle lataukselle. Samalla yhä suurempi määrä kahviloita, lentokenttiä, kirjastoja ja ylipäätään julkisia tiloja tarjoaa kävijöille mahdollisuuden ladata laitteensa langattomasti. Monesti langaton lataus on myös asetettu huomattavasti käyttäjäystävällisemmin pöytätasojen yhteyteen kuin perinteiset pistorasiat.

Huolimatta langattoman latauksen nopeasta yleistymisestä, eivät kaikki puhelimet edelleenkään tue langatonta latausta. Vieläkin heikompi tilanne on tabletteja tarkastellessa, puhumattakaan muista mobiililaitteista, kuten esimerkiksi varavirtalähteistä. Pienellä investoinnilla langaton lataus on kuitenkin mahdollista lisätä suurimpaan osaan nykylaitteista.

Tekniikka langattoman latauksen lisäämiseksi perinteisiin laitteisiin on verraten yksinkertainen. Laitteen takaosaan kiinnitetään langatonta latausta tukeva ohut vastaanotin, josta kaapeli kulkee laitteen USB- tai Lightning-latausporttiin. Useissa puhelimissa, joissa takakansi on irrotettavissa, voi vastaanottimen piilottaa puhelimen sisään. Muissa malleissa vastaanotin peittyy useimmiten hyvin esimerkiksi suojakuoren alle.

Langattoman latausvastaanottimen lisääminen puhelimeen on verrattain halpaa ja vastaanottimen voi milloin tahansa myös poistaa puhelimesta. Kokonaiskustannukset langattoman latausvastaanottimen, lataustelineen ja suojakuoren ostamisessa liikkuvat yleensä noin 50 eurossa, eikä kaikkia tarvikkeita ole välttämättä tarvetta ostaa kerralla. Jos perheestä löytyy jo langaton laturi ja puhelimelle on valmiiksi ostettu mieleinen suojakuori, voi itse langattoman latausvastaanottimen hankkiminen olla vain kymmenen euron sijoitus.

Langattomien ratkaisujen lisääntyessä vauhdilla on langattoman latausvastaanottimen lisääminen pieni panostus, jolle voi tulla käyttöä yllättävänkin monessa tilanteessa. Hyvänä puolena latausvastaanottimen voi myös aina siirtää laitteesta toiseen. Jos puhelimen päättää vuoden päästä päivittää malliin, josta langaton lataus löytyy jo oletuksena, voi latausvastaanottimen hyvin siirtää talosta löytyvään tablettiin tai muuhun mobiililaitteeseen. 


Jaa tämä postaus← Vanhempi postaus Uudempi postaus →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomio, kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.